Uutiset2021-01-07T13:36:00+02:00

UUTISET

7.1.2021

Huom! Lue epidemiatilanteen vaikutukset kuvauksiin:

Kuvaus on tapaaminen,  jossa usein useampi ihminen kokoontuu yhdessä sisätilassa läheisesti usein noin tunnin ajaksi. Pienissäkin flunssaoireissa tai  altistusepäillyissä  kuvausta tulee siirtää. Tämä koskee tietysti  myös minua kuvaajana. Olen tekemisissä monien kuvattavien kanssa joten ohjeet ovat kaikkien turvaksi 🙂

Epidemian leviämisen kannalta herkät kuvaukset odottavat nyt turvallisimpia aikoja, eli ihan pienten vauvojen kuvaukset (alle 3kk)  ja yli 5 henkilön ryhmäkuvaukset sisätiloissa ovat tauolla kunnes epidemiatilanne hellittää.

Olemme siirtyneet  maskien käyttöön kaikissa kuvauksissa ja tapaamisissa. Tämä tarkoittaa, että kaikilla studiolle tulevilla  (ja tietenkin kuvaajalla) on maskit (paitsi pienillä lapsilla jotka eivät osaa niitä turvallisesti käyttää). Kuvauksen ajaksi kuvattavat ottavat maskit pois, on vähän hankala saada kivoja kasvokuvia maskit päällä 🙂

On toivottavaa, että aikuisten kuvauksissa kuvaustilanteessa studiohuoneessa on vain kuvaaja ja kuvattava ja lapsikuvauksissa korkeintaan kaksi aikuista.

Nuhaisia tai puolikuntoisia lapsia ei kannata eikä saa tuoda kuvaukseen vaikka koronatestit olisivatkin otettu. Kuvista ei tule hyviä kun nokka valuu, silmät ovat vetiset ja mieli on väsynyt. Eli siirrättehän suosiolla varattua kuvausta jos kunto ei ole hyvä, on mukavampi myös katsoa jälkikäteen kuvia terveen näköisestä lapsesta 🙂

Pidetään huoli toisistamme!

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

01.07.2021

Vähän enemmän tekstiä ja tällä kertaa  Tänään 1.7 2021, on yrittäjyyteni 15-vuotispäivä!!

Vuonna 2006 olin aloittava yrittäjä, taskussani valokuvaajan ammattitutkinto ja työkokemus ja tuki aloittamiseen ihanasta Studio Auran kuvasta. Ajatuksenani oli toimia ”liikkuvana kuvaajana” miljöössä ja eri kuvauspaikoissa. Yrittäjyys lähtikin liikkeelle hienosti. Sain asiakkaikseni niin hääpareja, lapsiperheitä kuin joitain isompia yrityksiä.

Pian kuitenkin kaipailin kiinteätä toimipaikkaa studioineen ja työkavereineen. 10 vuotta vierähti saippuacenterin studiolla inspiroivien ja rakkaiden kollegoiden kanssa. Nyt viimeiset kolme vuotta olen saanut kuvata ikiomassa, tunnelmallisessa studiossa tällä vanhassa Lainnon Kutomossa.
Vuodet ovat vierähtäneet vauhdilla, sinnikkyyttä ja uskoa yritykseen on välillä tarvittu, mutta asiakasmäärät ovat aina ollut olleet kasvusunnassa. Hienoa on ollut työn monipuolisuus, en olisi voinut keskittyä vain yhteen kuvausryhmään vaan kuvaan ihan kaikkea!

Juuri asiakkaiden ansiosta olen nyt tässä. Olen kiitollinen jokaisesta kauniista sanasta, tyytyväisestä asiakkaasta, liikutuksen kyyneleistä, ilosta, kohtaamisista, onnistumisista ja kaikista kauniista kuvista, joita olen saanut kuvata. Yrittäjyyden lomassa olen parhaani mukaan myös huolehtinut lapsistani ja läheisistäni, kiitän kaikkia teitä, jotka olette tukeneet minua tässä! Samoin olen voinut harrastaa musiikkia ja liikkua luonnossa, hoitaa rakasta mökkiäni Turun saaristossa.

Nyt 15 vuotispäivänä tunnen kiitollisuutta teitä kaikkia, jotka olette minua auttaneet. Astun taas jokavuotiselle kesälomalleni, nauttimiaan suomen kesästä, perheestäni, ystävistäni, musiikista, merestä ja luonnosta. Ilman näitä taukoja en olisi tässä vielä yrittäjänä. On ollut hienoa huomata, että asiakkaat ymmärtävät myös taukojen välttämättömyyden. Kunniatehtäväni on ollut palvella ja olla luotettava valokuvaaja ja toimittaa laadukkaat valokuvat kaikille. Yritetään kaikki pitää mielessä, että meidän kaikkien työroolien takana on ihminen joka jaksaakseen tarvitsee erityisesti näitä eväitä: taukoja, kiitosta, kohtuullisen korvauksen ammattitaidosta ja ajastaan, sekä tietenkin inspiroivia työtehtäviä!

Tämän päivän kunniaksi ajattelin jakaa muutaman lomakamerallani, eli kännykällä otetun kuvan lomailuhetkistäni . Hyvää kesää kaikille, palaan työn touhuun 2.8!

Maria
... Katso lisääPienennä